7 Temmuz 2010 Çarşamba

Photorealism

Evet... Bugün de yeni bir blogla karşınızda olmak buyuk bir zevk sayın Çok Hücreliler.. Bugünkü konumuz Photorealism denen bir akım. Türkçesini "tdk" amcamız fotogerçekçilik olarak bizlere lanse etmeyi uygun görmüş. Biliyorum çok yaratıcı =)

Neyse dönelim asıl konumuza. Nedir yahu bu photorealism?

Photorealism; 1960 yıllarında, özellikle Amerika'da ortaya çıkmış olan bir akımdır. Bu akımın özelliği ise aslında isminden de tahmin edilebileceği gibi yapılan resimlerin gerçek fotoğraftan ayırt edilemeyecek kadar detaylı olmasıdır. Pop Art akımının uzantısı olarak da değerlendirilebilen bu akımın işlediği konular ise genelde mekan ve popüler kültürün içerisinden seçilmiş nesneleri konu almaktadır.

Peki A.D. neden Çok Hücrelilerin bunları bilmesini istedi? Çünkü A.D. büyülendi =) Yani gerçekten önüme koysalar fotoğraf diyeceğim şeyleri çizmişler. Resmen olacak iş değil diyor ve Richard Estes, Charles Bell ve Glennray Tutor un şaheserlerinin olduğu bir slaytla sizleri başbaşa bırakıyorum...



Resimlerle tek tek ilgileneceğim diyorsanız buraya tıklamanız yeterli tabi.. Kızmayın hemen slideshow yaptım diye =)

Eğer aramızda bu akımla ilgilenip evde denemek isteyen Çok Hücreliler varsa onlara da yol göstermekten geri kalmayacağım tabiki.. O zaman bu link gönül verenlere gelsin..

A Step-by-Step Guide on Photorealism

Görüşmek Üzere..

Hiç yorum yok: