10 Temmuz 2010 Cumartesi

Knight and Day


Evet.. Bugunkü konumuz Knight and Day adlı uzun metrajlı bir Hollywood filmi. Filmin 12.30 seansına, dün Kanyon Alışveriş Merkezi içerisindeki Cinebonus'ta gittim. Burayı bilmeyen yoktur fakat İstanbuldaki en iyi sinema salonlarından biri olduğunu ve bu yüzden ses sistemi gibi ekipmanlarda herhangi bir sorun olmadığını yine de belirteyim.

Gelelim filme.. Filmin başrollerinde yakından tanıdığımız 2 ünlü Hollywood yıldızı oynamakta. Tom Cruise (Top Gun, Mission Impossible) ve Cameron Diaz (Charlie's Angels, Vanilla Sky). Knight and Day için bu ikili, Vanilla Sky adlı -herkese şiddetle tavsiye ediyorum çok başarılı bir filmdir- filmden yıllar sonra ilk kez birarada kamera karşısına geçtiler.

Film, 109 dakika uzunluğunda ve tüm Türkiye'de orjinal diliyle gösterime girdi.

Filmde, Roy Miller (Tom Cruise) adlı bir ajanın, partnerinin başka örgütlerle iş birliği içerisine girdiğini öğrenmesi sonucu bir araştırma projesini de yanına alarak kaçak durumuna düşmesi konu edilmiş. Aslında her şey Roy'un istediği gibi giderken havalanında June Havens (Cameron Diaz) ile çarpışması, onun planları dahilinde olmayan birçok şeye gebe olacaktır. ..

Filmin zaten tutarlılık veya blockbuster olmak gibi iddiaları yok, bunu ilk dakikadan da size hissettiriyor. Filmin yapmaya çalıştığı tek şey, daha iyi bir alternatifi olmayanların 2 saatlerini güzel bir şekilde öldürmelerini sağlamaya çalışmak. Peki bunu başarıyor mu? Bence başarıyor..

Filmin benim en çok dikkatimi çeken negatif yönlerinden ilki bazı ara geçişlerin çok çabuk atlanması. Yani tamam film sürükleyici yapılmak istenmiş, ordan oraya uçur bizi yönetmen de ama artık biz aptal seyirciler değiliz.. Olaylara birazcık da olsa mantık eklemek lazım. Özellikle bayılma sahnelerindeki saçmasapan geçişler çok canımı sıktı.. Bir diğer negatif yönü ise herkesin peşinde olduğu buluş. Tamam kalkıp da bize buluşu adım adım anlatma ama pek sevgili Knight and Day yazarları, madem böyle bir buluş fikriyle ortaya geliyorsunuz en azından bize mantıklı bir teori sunmayı borçlusunuz. Çünkü az önce de dediğim gibi artık sinema seyircisi aptal değil. Yıllardır birbirine çok benzeyen filmler izledi, akıllandı. Artık zırvalara karnı tok..

Boş vaktiniz varsa; gülmek, eğlenmek, kafa dağıtmak, düşünmeden film izlemek istiyorsanız; aksiyonla komedi nasıl harmanlanmış diye merak ediyorsanız bu filmi siz Çok Hücrelilere gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

Bu satırlar yazılırken imdb de 6.7/10 puan almış olan Knight and Day'in, Çok Hücreli puanı ise 6.5/10.

Filmin fragmanını ise aşağıda bulabilirsiniz. Fragmanından da anlaşılacağı üzere filmin absürd bir komedi anlayışı yok. Daha ziyade olay komedisine dayandırılmış. Gerçekten çok güldüğüm sahneler olduğunu da belirtmekte fayda var..



İyi Seyirler =)

Hiç yorum yok: