29 Temmuz 2010 Perşembe

Aşırı Yükleme


Not: Alıntı Değildir. Kaynak Göstermeden kullanılamaz.. tuana B.

İnsanlar da bilgisayarlar gibi aşırı yükleme olduğunda yani kaldırabileceklerinden fazla işlemlere, gerekli gereksiz programlara maruz kaldıklarında çökerler mi?

Kesinlikle evet..

Bilgisayara gereksiz programlar yüklersin ya, hayatına da gereksiz insanları..

Bilgisayarını korumasız bırakırsan, güvenlik ağı delinir ve virüs girer. Kendi duvarını indirdiğindeyse tehlikelere açık olursun ve bazı insanmış gibi duran fakat olmayan virütik insanlar da hemen saldırırlar sana..

Bilgisayarında lisansını yenilemen gerektiği gibi, kendi kendini de yenilemen bu yüzden şarttır..

Ara sıra program ekle/kaldır da olduğu gibi, beyninin içinde ki ekle/kaldır butonuna basman gerekir ki gereken kişi ve olaylar upgrade edilsin, diğerleri dogru çöpe gitsn!

Formatsa bilgisayarına olduğu gibi aşırı yükleme durumlarında sana da yararlı olabilir. Yapmasını bilmiyorsan ve bir bilgisayarcı çağırmaya üşeniyorsan, resetleme bile rahatlamana yardımcı olabilir.. Fresh start kilitlendiğin her anda daimi iyi gelir :)

Ekstra hard drive alınca bilgisayarını yedeklediğin gibi, kendini de yedekleme ihtiyacı duyabilirsin. Fakat rahat rahat kullanabileceğin bir gündelik kullanım alanım olsun derken, aralıksız yükleme yaptığın beynin ve fizyolojin pes edebilir. Bu durumda senin hard drive ın alkoldür. Orda olduklarını bildiğin ve seni rahatsız eden dosyalar her zaman vardır ama genelde bunları seni etkileyebilecekleri yerde taşımazsın, pek çift tıklamazsın bunlara yani.. Kullanmak istediğindeyse usb girişine takarsın, kullanırsın. İstemezsen hard drive'ın içinde kullanıma hazır bulunurlar, orda olduklarını bilir ama yokmus gibi davranırsın..

Geri dönüşüm kutusunnun bir tık uzağındasın. Özledin mi bi kalemde sildiklerini? Bir tıkla 'geri yükle' butonu karşında!.. Aynı bilgisayar gibi şu zihin, sanki bi düşünce kıpırtısıyla tüm istediğin eski şeyleri bütünüyle hafızana geri kazıyabiliyorsun..

Tam tersi; silmek istiyorsun? 'bu ögeyi geri dönüşüm kutusuna göndermek istediginizden emin misiniz?' yazısını okumadan tamam diyeceksin. Çünkü bilgisayara ona verdiğin komutları sorgulamaz, ama zihin sorgular!

Yavaşlarsın..Senden bir şey yapman istendiğinde daha da yavaşlarsın.Hem bünyedekiler, hem yeni gelen ültimatomlar zihnini, beynini yorar..Sıfırlamak istersin kendini..Yenilemek..Yeni bi sürümle gözünü yeni bi güne açmak..Senden daha hızlı işlemcileri kıskanırsın..Daha fazla GB'a sahip olanları..Zorlarsın kendini..Ama o da ne! Sigara paketlerinin üzerindeki resimlerden, yazılardan farksızdır duruşun, bakışın, sözlerin.. Şimdi daha da yavaşlamıştır her şey..

Baktın olmuyor..Kapat şu bilgisayarı, kapanamayacak kadar yavaştır artık ya hadi neyse.. E fişini çek, pilini çıkar, bir şeyler yap ama kapat! Eski bulunduğun yerde ne varsa hepsini sıfırla! Başla bir yerden!

Önce oturum kapatılıyor yazacak, hatta sonradan açmak istediğinde; oturum düzgün kapatılamadığı için windows u nasıl başlatmak istiyorsunuz diye bir yazı çıkacak karşına.. Ya güvenli modu seçip gri renkli hayatı seçeceksin, ya normal olarak başlatı seçip eski monotonluğuna geri döneceksin, ya da..

Ya da bütün hayatını, olan biten her şeyini koruyup sakladığın, atmaya kıyamadığın neyin varsa bir kere bile düşünmeden çöpe atacaksın. Yenisi mi?

Sen iste, gelir..

Hiç yorum yok: