10 Ağustos 2010 Salı

Star Wars: The Force Unleashed 2


Bugünkü konumuz PlayStation tutkunlarının çok büyük bir kısmını yakından ilgilendiriyor.. Hatta milyonlarca Star Wars hayranı için de bu oyunun büyük önemi var. Çünkü ilk oyun, aynı adı taşıyan kitaptan alıntıyken bu defa Lucas Arts karşımıza hiç bilinmedik bir senaryoyla çıkıyor..

Star Wars: The Force Unleashed'i oynayanlar bilirler, oyunun sonunda -basite indirgemek gerekirse- iyiyle kötü arasında bir tercih yapıyorduk ve de tercihimize göre alternatif sonlardan biriyle bitiyordu oyun. Yeni gelen oyun ise bu iki sonu da tam anlamıyla takip etmiyor çünkü bir sonda ölüyorsunuz, diğerinde ise yeni darth vader oluyorsunuz.. Fakat yeni oyunun fragmanından da anlayabileceğimiz gibi zincirlerle bağlanmış bir biçimde buluyoruz kendimizi. Ayrıca fragmanın sonunda herkesi çok ilginç bir sürpriz de bekliyor..

Görsel olarak kendini zaten olması gerektiği gibi çok geliştirmiş olan Star Wars: The Force Unleashed 2, aynı zamanda oynanabilirliği de hayli artırmış. Bu değişikliklerin içerisinde en göze batanları ise çift elle lightsaber kullanabilme özelliği, force fury modu( God of War'daki gibi bir mod olacak diye tahmin ediyorum), çok daha fazla kombo çeşidi, Tie-Fighter kullanabileceğimiz oyun içi bir bölüm ve de mind-trick (düşmanın zihnini kontrol edebilme özelliği)..

Pain Unleashed, Truth Unleashed, Fury Unleashed, Anger Unleashed sözleriyle sizi karşılayan oyunun bence son derece başarılı olan internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz..

Oyun içi fotoğraflardan oluşan slayt gösterisini ve oyunun fragmanını -ki fragmanı bence tek kelimeyle inanılmaz..- aşağıda bulabilirsiniz. Resimleri detaylı incelemek isteyen Çok Hücreliler buraya tıklayabilirler.

Son olarak oyunun 26 Ekim'de raflardaki yerini alacağını belirtmekte fayda var. Kendi adıma konuşmak gerekirse, sabırsızlıkla beklediğim oyunlardan biri..






Hiç yorum yok: