31 Temmuz 2011 Pazar

Biyonik Lens

Yanınızda artık bilgi için bilgisayar taşamanızın gerekmediği, herkes hakkında kritik hatırlatma ve kişisel bilgilerin gözünüzün önünde belirdiği, yolunuzu kaybedip GPS kullanmak istediğinizde oklarla nereye gitmeniz gerektiğini gözünüzün önünde gösteren ve bir daha asla "ya bu adamı nerden tanıyordum?" diye kendinize sormanızın gerekmediği bir teknoloji biyonik lens.
Biyonik Lens Örneği

Washington Üniversitesi'nde Babak Parviz ve 2  kişilik bir ekibi tarafından geliştirilmekte olan bu teknolojinin raflarda yer almasına yaklaşık 10 sene var fakat her insanı adeta Terminatör filmindeki teknolojiyle rahatlıkla buluşturabilen biyonik lensler için sabırsızlanmamak elde değil.

Bu yenilikçi teknolojiyi en basit haliyle anlatmak gerekirse, cebinize koyduğunuz ufak bir aparatla lensinizin arasında kablosuz iletişim kurabilmek en zor kısmı. Bunun için özel geliştirilmiş pikseller kullanılacak. Bu pikseller gözünüzle gördüğünüz bilgiyi kablosuz olarak cebinizdeki aparata aktarmakla sorumlu, geri kalan tüm işlemi -bilgi arama, GPS, resim çekme vs.- bu cebinizdeki alet yapacak ve işlemi tamamladıktan sonra bilgileri gözünüzün öönündeki piksellere geri gönderecek. Sonrası zaten sadece piksellerin gözünüzün önünde bir ekranmış gibi davranıp size görüntüyü göstermesinden ibaret.

Bu teknoloji anlatılmaz yaşanır diyerek sizi "Biyonik Lens" canlandırma videosuyla başbaşa bırakıyorum..




(BlackBerry'den videoyu izleyebilmek için buraya tıklayın)

Hiç yorum yok: