8 Haziran 2011 Çarşamba

Game of Thrones


Game of Thrones, şu sıralar sardığım olağanüstü dizinin adı.. Daha ilk sezonunun 8. bölümünde olmasına rağmen (sezonun tamamının 10 bölüm olması planlanıyor) beni en çok heyecanlandıran dizi olduğunu söyleyebilirim..

Dizi aslında fantastik tarzda olan "A Song of Ice and Fire" adlı serinin ilk kitabının uyarlaması. Yüzüklerin efendisi gibi yıllar önce yazılmış ve bitmiş bir seri de değil bu üstelik. George R. R. Martin tarafından yazılan ve 7 kitap olarak tasarlanan serinin (Game of Thrones, Clash of Kings, Storm of Swords, A Feast for Crows, Dance with Dragons, The Winds of Winter, A Dream of Spring) son 2 kitabı daha yazılma aşamasında dolayısıyla raflardaki yerlerini daha alamadılar.

Ben kitaplarını okumadığım için mi yoksa fantastik türde olmasına rağmen gözümüze gözümüze sokulan ucuz fantastik öğeler olmadığından mı (ilk 8 bölümde hiç yok hatta) bilmiyorum ama dizinin resmen bağımlısı oldum =) Zaten HBO dizilerini takip eden ÇokHücreliler'in de bileceği gibi, HBO daha önce çok başarılı dönem dizileri yapan (Rome bunun güzel örneğidir), makyaja, kostüme ve ortama çok önem verip sizi dizinin içine çekmesini çok iyi başaran bir kanal. Yapımcıları oldukları Game of Thrones'da da yine büyük iş başarmışlar...

Dizinin tek kötü tarafı -romandan uyarlandığından- çok fazla karakter olması ve bunlarla bir anda alışamamanız fakat dizi bölümlerin içerisindeki süre ayarlamalarını başarılı bir şekilde ayarlayarak, bölümler de ilerledikçe bu problemden sizi kurtarıyor..

Gelelim konusuna..
Başlarını Starks, Lannisters ve Baratheons'ların çektiği 7 Büyük aile Mythical Land ve Westeros adı verilen bölgelerin konrolü için savaşmaktadır. Bir gün Kral Baratheon, eski dostu Robert Stark'a "Hand of the King" -Kralın Sağkolu- olması için teklif götürür. Robert,istemese de, bu teklifi kralın hayatının tehlikede olabileceği endişesiyle kabul eder. Bu arada Lannister ailesinden olan Kraliçe Cersei de Kralı indirip yerine ailesinden birini getirmek için planlar yapmaktadır. Büyük Denizin karşı tarafında ise düşmüş Kralın soyundan gelen son Targaryen'ler tekrar tahta oturabilmenin peşindedir. Tüm bölge büyük bir savaşın eşiğindeyken, kuzeyde ise bin yıldır uyumakta olan ama artık uykularından uyanan White Walkers'la insanlığın arasında ayakta durek tek şey ise hayatlarını bu işe adamış Night's Watch ekibidir...

Sloganı "You Win or You Die" olan ve Amerika'da pazar akşamları yayınlanan dizinin, resmi sitesine buradan, 9.5 puan aldığı oyuncular ve karakterlerle ilgili detaylı bilgiye ulaşabileceğiniz IMDB sayfasına buradan, fragmanını ise aşağıdan izleyebilirsiniz..

Ayrıca kitaplarına merakı olan ve incelemek isteyenler "A song of Ice and Fire" serisi hakkında detaylı bilgiye de buradan ulaşabilirler..



(BlackBerry'den videoyu izleyebilmek için buraya tıklayın)

Hiç yorum yok: